esmaspäev, 15. märts 2010

PESALINNUD NUKUTEATRIS JA MUUSEUMIS

Reede hommik oli meil kodus küll ootust täis, sest oli minek kaua lubatud Nukutatrisseteatrisse ja Kristelil läks suurest ootusest uni juba kella seitsme paiku ära.
Aga lõpuks jõudsime lasteaeda ja seal oli veel enne pikka päeva üks korralik kehakinnitus hommikusöögi näol (tänud kokatädi Mallele, kes oli valmis keetnud imemaitsva pudru!). Kehad kinnitatud, asusimegi riietuma. Lasteaia ees ootasid meid juba taksobussid, millega seekord teele asuti :)
Nukuteatrisse jõudsime juba üsna varakult ja seetõttu olime seal ka esimesed külalised, nii et kogu maja oli toredasti meie päralt. Seekordne teatrikülastus sai alguse uue NUKU muuseumi ringkäiguga: see oli väga-väga huvitav ja seal oli väga palju imelisi nukke välja pandud. Lisaks sellele oli seal hästi lahe tähtede tuba, kus oli suure ekraani ja rohkete nupukestega kõik nukunduse ja teatriga seonduvad klipid, etendused, laulud, jne üheskoos. Iga nupuvajutus andis siis kas mõne tutvustuse, etenduse-, laulukese- või saateklipi suurele ekraanile. Väga vahva oli vaadata kuidas iga laps soovis ka kindlasti oma nupuvajutuse teha, mõni julgem-nobedam jõudis isegi mitu korda seda teha :) Muuseum oli vahvasti mitmel tasapinnal ja seetõttu oli väga rohkelt treppidel üles-alla käimist.
Sain lõpuks ka tunda, mis koormuse meie õpetajad igapäevaselt saavad: nagu laulusõnad ütlevad, et "rassisin mis kole" :) Kõik lapsed on lihtsalt super tublid, sest kõik ootasid kenasti oma järjekorda ja mingit trügimis-nügimist polnud. Meil on tõesti toredad-viisakad lapsed! Nukumuusemis oli meil imetore giid, kes ikka vajadusel aitas treppidest alla ja toetas oma kena sõnaga.
Huvitav oli vaadata kuidas lapsed reageerisid klaaspõrandatele.... Mõni ei julenud üldse läbipaistva koha peale astuda, laskus enne põlvili ettevaatlikult ja katsus käega, et kas ikka on kindel pind jalgade all :) Aga väga julged olid nad kõik, sest üle klaassilla ei jätnud keegi minemata :)
Etendus "Hanel oli auto" oli vahva ja eakohane ja usun et igaüks saab kodus juba õhtul kuulda sellest hane punasest autost :)

Arvan, et meie pere läheb sel nädalavahetusel kindlasti sinna muuseumi tagasi, sest suure grupiga ei jõudnudki kõiki eksponaate näha ja tegevust oli seal rohkem kui kuhjaga.

Tervitades ja rõõmu soovides,
Kristeli ema Raili

Kommentaare ei ole: