neljapäev, 10. detsember 2009

MIDRILINNUD JÕULUTURUL




Pimedatel jõuluootusõhtutel on näha, kuis tähed on taevast maa peale tulnud - kuusepuule Raekoja platsil, uisuplatsi kõrvale Niguliste kiriku nõlval, vaateakendele, majakeste katuseveertesse jne. jne. Midrilinnud leidsid neid vanalinnaskäigul veel paljudest kohtadest. Nagu ka väikeseid ingleid, kellele väga meeldis kuulata laulu väikesest inglist jõuluööl. Huvitav, et ka põrsastel ja kassidel on oma inglid. Neid oli päris mitu teiste, tavaliste inglite seas tiibu sirutamas. Aga mis seal imestada - eks igaühe üle valvab ju kuskil keegi.
Suurim uudis on, et jõuluvana on juba kohale jõudnud ja jõulupäevani elama asunud tillukesse majakesse Jõuluturul. Kinke ta veel ei jaganud, aga kui Midrilinnud talle laulsid, poetas igaühele pihku maitsva kommi ja võttis mõne lapse põlve peale istuma. Päkapikud olid ka kohal ja täitsa nähtavad - pikutasid siin, seal ja mitmel pool. Eks nad öösiti ajavad jälle oma päkapikuasju ja sebivad susside vahet.
Punastes soojades mantlites mandlimüüjad olid sama lahked kui jõuluvana. Nemad poetasid lastele põske magusad mandlid. Savikruusimüüja-onugi oli lahkemast lahkem - näitas toredaid piltidega savikruuse.
Siis veel jõululugu Joosepist, Maarjast ja Jõululapsest - selle loo tegelased on näha lammaste keskel Niguliste kiriku läheduses.
Ja kas teate, et on olemas lusikaid, mis on suuremad kui Midrilindude õpetajad!!! Sellegi ime avastasid Midrilinnud Vanalinnast.
Vahva on see imedest tulvil jõuluaeg!!!

Kommentaare ei ole: